ERROR: Problem initializing the class loader

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

ERROR: Problem initializing the class loader

Alex Ruiz E.

I'm getting "ERROR: Problem initializing the class loader" when trying to run accumulo for the first time. I have set the following on accumulo-env.sh:

if [[ -z $HADOOP_HOME ]] ; then
   test -z "$HADOOP_PREFIX"      && export HADOOP_PREFIX=/home/user/Aplicaciones/hadoop-3.1.1 #/path/to/hadoop
else
   HADOOP_PREFIX="$HADOOP_HOME"
   unset HADOOP_HOME
fi

# hadoop-2.0:
test -z "$HADOOP_CONF_DIR"       && export HADOOP_CONF_DIR="$HADOOP_PREFIX/etc/hadoop"

test -z "$JAVA_HOME"             && export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/default #/path/to/java
test -z "$ZOOKEEPER_HOME"        && export ZOOKEEPER_HOME=/home/user/Aplicaciones/zookeeper-3.4.12 #/path/to/zookeeper
test -z "$ACCUMULO_LOG_DIR"      && export ACCUMULO_LOG_DIR=$ACCUMULO_HOME/logs
if [[ -f ${ACCUMULO_CONF_DIR}/accumulo.policy ]]
then
   POLICY="-Djava.security.manager -Djava.security.policy=${ACCUMULO_CONF_DIR}/accumulo.policy"
fi
test -z "$ACCUMULO_TSERVER_OPTS" && export ACCUMULO_TSERVER_OPTS="${POLICY} -Xmx256m -Xms256m "
test -z "$ACCUMULO_MASTER_OPTS"  && export ACCUMULO_MASTER_OPTS="${POLICY} -Xmx256m -Xms256m"
test -z "$ACCUMULO_MONITOR_OPTS" && export ACCUMULO_MONITOR_OPTS="${POLICY} -Xmx128m -Xms64m"
test -z "$ACCUMULO_GC_OPTS"      && export ACCUMULO_GC_OPTS="-Xmx128m -Xms128m"
test -z "$ACCUMULO_SHELL_OPTS"   && export ACCUMULO_SHELL_OPTS="-Xmx256m -Xms64m"
test -z "$ACCUMULO_GENERAL_OPTS" && export ACCUMULO_GENERAL_OPTS="-XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:CMSInitiatingOccupancyFraction=75 -Djava.net.preferIPv4Stack=true -XX:+CMSClassUnloadingEnabled"
test -z "$ACCUMULO_OTHER_OPTS"   && export ACCUMULO_OTHER_OPTS="-Xmx256m -Xms64m"
test -z "${ACCUMULO_PID_DIR}"    && export ACCUMULO_PID_DIR="${ACCUMULO_HOME}/run"



My accumulo-site.xml (detail):

<configuration>
  <!-- Put your site-specific accumulo configurations here. The available configuration values along with their defaults are documented in docs/config.html Unless
    you are simply testing at your workstation, you will most definitely need to change the three entries below. -->

  <property>
    <name>instance.volumes</name>
    <value>hdfs://localhost:9000/accumulo</value>
    <description>comma separated list of URIs for volumes. example: hdfs://localhost:9000/accumulo</description>
  </property>

  <property>
    <name>instance.zookeeper.host</name>
    <value>localhost:2181</value>
    <description>comma separated list of zookeeper servers</description>
  </property>


I have successfully launched a hadoop hdfs and a zookeeper instance, but accumulo just can't find the classes it needs, any ideas please?

Thanks,
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ERROR: Problem initializing the class loader

Mike Walch-2
Hi Alex,

It looks like you are running Accumulo 1.x. You need the property general.classpaths set in your accumulo-site.xml file. Release tarballs have this set in conf/accumulo-site.xml if you need an example.

-Mike

On Thu, Nov 22, 2018 at 4:48 PM Alex Ruiz E. <[hidden email]> wrote:

I'm getting "ERROR: Problem initializing the class loader" when trying to run accumulo for the first time. I have set the following on accumulo-env.sh:

if [[ -z $HADOOP_HOME ]] ; then
   test -z "$HADOOP_PREFIX"      && export HADOOP_PREFIX=/home/user/Aplicaciones/hadoop-3.1.1 #/path/to/hadoop
else
   HADOOP_PREFIX="$HADOOP_HOME"
   unset HADOOP_HOME
fi

# hadoop-2.0:
test -z "$HADOOP_CONF_DIR"       && export HADOOP_CONF_DIR="$HADOOP_PREFIX/etc/hadoop"

test -z "$JAVA_HOME"             && export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/default #/path/to/java
test -z "$ZOOKEEPER_HOME"        && export ZOOKEEPER_HOME=/home/user/Aplicaciones/zookeeper-3.4.12 #/path/to/zookeeper
test -z "$ACCUMULO_LOG_DIR"      && export ACCUMULO_LOG_DIR=$ACCUMULO_HOME/logs
if [[ -f ${ACCUMULO_CONF_DIR}/accumulo.policy ]]
then
   POLICY="-Djava.security.manager -Djava.security.policy=${ACCUMULO_CONF_DIR}/accumulo.policy"
fi
test -z "$ACCUMULO_TSERVER_OPTS" && export ACCUMULO_TSERVER_OPTS="${POLICY} -Xmx256m -Xms256m "
test -z "$ACCUMULO_MASTER_OPTS"  && export ACCUMULO_MASTER_OPTS="${POLICY} -Xmx256m -Xms256m"
test -z "$ACCUMULO_MONITOR_OPTS" && export ACCUMULO_MONITOR_OPTS="${POLICY} -Xmx128m -Xms64m"
test -z "$ACCUMULO_GC_OPTS"      && export ACCUMULO_GC_OPTS="-Xmx128m -Xms128m"
test -z "$ACCUMULO_SHELL_OPTS"   && export ACCUMULO_SHELL_OPTS="-Xmx256m -Xms64m"
test -z "$ACCUMULO_GENERAL_OPTS" && export ACCUMULO_GENERAL_OPTS="-XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:CMSInitiatingOccupancyFraction=75 -Djava.net.preferIPv4Stack=true -XX:+CMSClassUnloadingEnabled"
test -z "$ACCUMULO_OTHER_OPTS"   && export ACCUMULO_OTHER_OPTS="-Xmx256m -Xms64m"
test -z "${ACCUMULO_PID_DIR}"    && export ACCUMULO_PID_DIR="${ACCUMULO_HOME}/run"



My accumulo-site.xml (detail):

<configuration>
  <!-- Put your site-specific accumulo configurations here. The available configuration values along with their defaults are documented in docs/config.html Unless
    you are simply testing at your workstation, you will most definitely need to change the three entries below. -->

  <property>
    <name>instance.volumes</name>
    <value>hdfs://localhost:9000/accumulo</value>
    <description>comma separated list of URIs for volumes. example: hdfs://localhost:9000/accumulo</description>
  </property>

  <property>
    <name>instance.zookeeper.host</name>
    <value>localhost:2181</value>
    <description>comma separated list of zookeeper servers</description>
  </property>


I have successfully launched a hadoop hdfs and a zookeeper instance, but accumulo just can't find the classes it needs, any ideas please?

Thanks,