Unable to connect to Accumulo shell

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Unable to connect to Accumulo shell

Karthick N
Hello,

Unable to connect to accumulo shell, enabling '--debug' shows the below message.
All tablet servers are running fine, meaning no error messages in the logs including the master logs. Also, the ZK is running fine.
'netstat' command shows all tservers are connected successfully to accumulo master. Any further thoughts?

[impl.ServerClient] WARN : There are no tablet servers: check that zookeeper and accumulo are running.
[impl.ServerClient] DEBUG: ClientService request failed null, retrying ...
org.apache.thrift.transport.TTransportException: Failed to connect to a server
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftTransportPool.getAnyTransport(ThriftTransportPool.java:497)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:150)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:124)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:119)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.executeRaw(ServerClient.java:100)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.execute(ServerClient.java:64)
        at org.apache.accumulo.core.client.impl.ConnectorImpl.<init>(ConnectorImpl.java:73)
        at org.apache.accumulo.core.client.ZooKeeperInstance.getConnector(ZooKeeperInstance.java:308)
        at org.apache.accumulo.shell.Shell.config(Shell.java:381)
        at org.apache.accumulo.shell.Shell.execute(Shell.java:618)
        at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:130)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Unable to connect to Accumulo shell

Mike Miller-3
Check your configuration.  The Shell can't find the tservers.

On Thu, Jun 27, 2019 at 6:27 PM karthick rn <[hidden email]>
wrote:

> Hello,
>
> Unable to connect to accumulo shell, enabling '--debug' shows the below
> message.
> All tablet servers are running fine, meaning no error messages in the logs
> including the master logs. Also, the ZK is running fine.
> 'netstat' command shows all tservers are connected successfully to
> accumulo master. Any further thoughts?
>
> [impl.ServerClient] WARN : There are no tablet servers: check that
> zookeeper and accumulo are running.
> [impl.ServerClient] DEBUG: ClientService request failed null, retrying ...
> org.apache.thrift.transport.TTransportException: Failed to connect to a
> server
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftTransportPool.getAnyTransport(ThriftTransportPool.java:497)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:150)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:124)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:119)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.executeRaw(ServerClient.java:100)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.execute(ServerClient.java:64)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ConnectorImpl.<init>(ConnectorImpl.java:73)
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.ZooKeeperInstance.getConnector(ZooKeeperInstance.java:308)
>         at org.apache.accumulo.shell.Shell.config(Shell.java:381)
>         at org.apache.accumulo.shell.Shell.execute(Shell.java:618)
>         at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:130)
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)